o2-balance kezelés

A legszelídebb eljárás az oxygén erejével

Oxygén a kozmetikában

Tudtad, hogy az oxigén nagyon fontos szerepet játszik bőröd egészségének és szépségének megőrzésében?

A szervezet egészséges működéséhez állandó, friss, magas oxigéntartalmú levegőre van szükség, ahogy bőrünk fiatalon tartásában is kulcsszerepe van. Hogyan őrizhetjük meg bőrünk üdeségét az oxigén segítségével?

Miért fontos az oxigén?

Környezetünk és a szervezet közötti gázcsere első állomása a tüdőn keresztüli oxigénfelvétel. A belső légzés folyamán, a véren és a különböző sejtnedveken keresztül jut be az oxigén. Ekkor az artériás vér nagyobb nyomású oxigénje bejut a környező szövetekbe, ahol kisebb a gáznyomás. Végcélként jön létre a sejtlégzés, amely nem más, mint az ott végbemenő oxidációs és lebontási folyamatok összessége. Így a kapillárisok biztosítják az élő sejtek oxigénellátását.

A korral csökken az oxigénfelvétel

Az oxigén fogyasztása sajnos a korral arányosan csökken. „A bőrlégzés tartós gátlása a hám funkcionális zavarához, anyagcsere lelassulásához, azaz idő előtti öregedéshez vezet, amely különösen a szem környékét érinti érzékenyen”

Bőrünk kb. 20-22 éves korban van a csúcsponton, ilyenkor legjobb a hidratáltsága, legmagasabb az oxigén tartalma. Öregedés során romlik az oxigén ellátottság, lelassul a hám megújulási folyamata, az elasztikus rostok tönkremennek és nem képződnek újjak helyette. A cél, hogy a bőr fiatalkori állapotát, oxigén ellátottságát megőrizzük, illetve visszaállítsuk.

OXIGÉN A KOZMETIKÁBAN

Bőrünket  az  ún. stratum corneum védi a külső ártalmaktól. Ez a réteg védi a szervezetet többek közt a napsugárzástól, a kórokozóktól, a vegyi anyagoktól, de megnehezíti a kozmetikai hatóanyagok mélyre jutását is!

A molekuláris oxigént és a speciális hatóanyagokat csak speciális eljárásokkal, nagy nyomás segítségével lehet a bőr mélyebb rétegeibe juttatni, ilyen például az o2-balance kezelés.

A kezeléshez azonnali hatással rendelkező, védjegy oltalom alatt álló TRANSCUTIN hatóanyagokat használunk, melyek első oszályú liposzóma csomagba zárt magas dózisú transzdermális hatóanyagok.

A felhasznált transzdermális hatóanyagok – a német biztonsági előírások alapján gyártott – bőrgyógyászati minőségű, káros vegyi összetevőktől mentes hatóanyagok.

A kezeléshez használt alacsony molekulás hyaluronsav az egyik legjobb összetételű hyaluron, és ez nem minden. A o2-balance kezelésekhez használt hyaluront ~99,9%-osan megtisztított levegőből nyert, kb. 96%-os koncentrációjú, színtiszta molekuláris oxigénnel visszük be.

Miért fontos ez? Mert a molekuláris oxigén a legtökéletesebb vivőanyag az alacsony molekulás hyaluron számára. A kb. 96% molekuláris oxigénnel bevitt hyaluron hatása többszöröződik nagy dózisú színtiszta oxigénnek köszönhetően, ezért a kezelés látványosabb és tartósabb is.

A kezelés itt még nem ér véget. Egy speciális nagy nyomású „hyaluron pisztolynak” köszönhetően – mely egyedülálló szabadalom – a kezelés során hyaluron szérumgéllel tölthetőek fel a ráncok. A kezelés ezen része is teljesen fájdalommentes és azonnal látványos!

Nagy kedvencem azért mert a technológia előnye, hogy terhesség, daganatos betegség, extra érzékeny bőr, rosacea (gyulladt / lobos) esetén is használható, és a teljes szemhéj pillatövéig kezelhető!